PŁUCNICA ISLANDZKA CIĘTA 50G - NANGA

PŁUCNICA ISLANDZKA CIĘTA 50G - NANGA

11,45 zł
Brutto

Sprzyja gojeniu się ubytków w śluzówce żołądka i jelit, łagodzi podrażnienia gardła. Zmniejsza kwaśność żołądka.

Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 550,00 zł i uzyskaj 3.00% obniżki cen.
 
Płucnica islandzka (Cetraria islandica) – grzyb barwy brunatnej porastający drzewa, głazy i skały, należący do rodziny tarczownicowatych. Występuje w suchych i słonecznych miejscach klimatu umiarkowanego, w tym także w Polsce. Płucnica islandzka zawiera związki aktywne, takie jak: centraryna, lichenina, liczne kwasy organiczne, polisacharydy, śluzy oraz składniki mineralne. W medycynie ludowej stosowana była jako środek wspierający pracę układu oddechowego, szczególnie w okresach osłabienia organizmu. Substancje aktywne obecne w Cetraria islandica wykazują działanie łagodzące na błony śluzowe zarówno układu pokarmowego, jak i oddechowego, dlatego współcześnie wiele pastylek do ssania, syropy na gardło, a także niektóre pasty do zębów zawierają w swoim składzie płucnice islandzką.
Właściwości prozdrowotne:
  • Działa łagodząco i ochronnie na błonę śluzową przewodu pokarmowego.
  • Wspomaga pracę układu oddechowego, szczególnie w okresach osłabienia. Działa oczyszczająco na drogi oddechowe, usprawnia oddychanie.
  • Wspiera prawidłowe trawienie.

Składniki:Plecha płucnicy islandzkiej 100%.
Płucnica islandzka dostępna w postaci ciętej lub mielonej.
Produkt najwyższej jakości!
Kraj pochodzenia: Czarnogóra.
Zalecany sposób użycia:Plecha cięta2 łyżki plechy zalać 1 szklanką wrzącej wody; odstawić na 30 minut. Przecedzić.
Pić 4-6 razy dziennie po 50 ml (zasada często i mało).Plecha mielona2 łyżki plechy zalać 1 szklanką wrzącej wody; odstawić na 30 minut.
Przecedzić. Pić 4-6 razy dziennie po 50 ml (zasada często i mało).Jako przyprawa można stosować wedle uznania.
1 płaska łyżeczka odpowiada ok 2,6 g produktu.
Sposób przechowywania:Przechowywać w miejscu niedostępnym dla dzieci!
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:Nie należy stosować w okresie ciąży i laktacji.

Część rośliny: inne
Sposób zbioru: Ze stanowisk naturalnych
Tradycyjna medycyna: Europejska
Kraj pochodzenia: Czarnogóra
Smak: gorzki
Zdrowie: Sprawne jelita, Zdrowie skóry, Trawienie, Układ oddechowy, Higiena jamy ustnej
Zastosowanie: przyspieszanie metabolizmu, pielęgnacja włosów, pielęgnacja twarzy, pielęgnacja oczu, trądzik
Ostrzeżenia: nie stosować w ciąży, nie stosować podczas laktacji
Dystrybutor i źródło tekstu: Nanga
No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie,
dostosowanym do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,
że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie
zmiany ustawień dotyczących cookies.
Więcej szczegółów w "Informacja o Cookies"