GUMA BRZOSKWINIOWA 50G - NANGA
Żywica brzoskwini – peach blossom tears
Składniki:
Żywica brzoskwiniowa 100%. Najwyższa jakość!
Kraj pochodzenia: Chiny.
Zalecany sposób użycia:
Przed każdym spożyciem żywicę brzoskwiniową należy namoczyć na noc w wodzie. Inaczej jest niestrawna i szkodliwa dla żołądka. W celach prozdrowotnych spożywać 4-5 grudek raz lub dwa razy dziennie.
Najprostszy deser z gumą brzoskwiniową:
1. Namoczyć garść żywicy w wodzie i pozostawić na noc (minimum 8, maksymalnie 12 h) – żywica powinna napęcznieć i zwiększyć swoją objętość trzykrotnie.
2. Usunąć ewentualne zanieczyszczenia (ich występowanie jest normalne).
3. Odsączyć i przemyć napęczniałą żywicę pod bieżącą wodą.
4. W garnku zagotować 2-3 szklanki wody, wrzuić żywicę i ponownie doprowadzić do wrzenia, po czym zmniejsz grzanie. Przykryć garnek i gotować żywicę maksymalnie przez 60 minut, aby była miękka i gumowata, ale nie roztopiła się całkowicie.
5. Do garnka dodaać miód – tyle, ile lubisz :) i owoce liczi z puszki łącznie z syropem. Dusić przez kolejne 5 min. Deser gotowy!
Tradycyjnie gumę brzoskwiniową łączy się z owocami longana, ale w naszym kraju ciężko o te owoce, nawet w puszcze. Można je więc zastąpić owocami liczi. A może wolisz inne? Poksperymentuj :)
Sposób przechowywania:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i ciemnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.
Chronić przed bezpośrednim światłem słonecznym.
Przeciwwskazania:
Nie stosować w ciąży i podczas karmienia piersią.
Kraj pochodzenia: | Chiny |
---|