• -1,00 zł
CORCORDIUM - " WSPARCIE DLA SERCA " 250ml TECHNOX

OVOBIOVITA CORCORDIUM - " WSPARCIE DLA SERCA " 250ml - TECHNOX

Ostatnie sztuki w magazynie
157,90 zł 158,90 zł -1,00 zł
Brutto

Ovobiovita Initium to pierwszy i jedyny preparat na świecie zawierający „WZBOGACONE OVOFOSFOLIPIDY".

„WZBOGACONE OVOFOSFOLIPIDY” to substancja niezbędna do budowy oraz prawidłowego funkcjonowania każdej komórki ludzkiego ciała. Posiadają znacznie wyższą wartość prozdrowotną i biomedyczną niż preparaty zawierające fosfolipidy pochodzenia roślinnego.

Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 550,00 zł i uzyskaj 3.00% obniżki cen.
 

Prawdziwy „miód na serce”

Ovobiovita® CorCordium to suplement diety nowej generacji. Jest oparty o unikatową technologię i recepturę stworzoną przez polskich naukowców – prof. dra hab. Tadeusza Trziszkę oraz dra Henryka Różańskiego. Preparat zawiera starannie wyselekcjonowane maceraty roślinne, ovofosfolipidy, makro- i mikroelementy oraz witaminy, łagodzące symptomy związane z dolegliwościami ze strony układu krążenia. Wspomaga prawidłową funkcję serca.

Źródło bezcennych składników odżywczych

Wszystkie składniki zawarte w Ovobiovita® CorCordium wykazują silne działanie kardioprotekcyjne regulujące i wspomagające układ sercowo-naczyniowy. Ponadto ovofosfolipidy wykazują aktywność hepatoprotekcyjną (działanie ochronne na wątrobę) oraz prokognitywne (wpływają na procesy poznawcze i pamięć). Zastosowane w preparacie Ovobiovita® CorCordium maceraty roślinne stanowią doskonałe źródło rutyny (głóg, gryka) silnego przeciwutleniacza oraz substancji wykazującej zdolność do uszczelniania naczyń krwionośnych. Jednocześnie rutyna ma działanie synergiczne z witaminą C, a także poprawia jej biodostępność.

Kompleksowo wzmacnia cały organizm

Wykorzystany w kompozycji magnez w formie cytrynianu charakteryzuje się najwyższą biodostępnością w porównaniu z jego innymi formami. Witamina C z kwasem galusowym wykazuje znaczny efekt addytywny w zdolności do zmiatania wolnych rodników. Dodatkowo zastosowana mieszanina witaminy C i E wykazuje synergistyczne działanie ukierunkowane na zahamowanie peroksydacji lipidów (produkty reakcji utleniania lipidów często są katalizatorami zmian miażdżycowych, sercowo naczyniowych, a nawet nowotworów). Cynk i selen to dwa pierwiastki śladowe, które odgrywają kluczową rolę w wielu procesach życiowych w tym: syntezie białek, ochronie przed uszkodzeniami wywołanymi reaktywnymi formami tlenu i infekcjami.

Ovobiovita CorCordium  zawiera starannie wyselekcjonowane maceraty roślinne, ovofosfolipidy (fosfolipidy pozyskane z żółtka jaj kurzych), makro i mikroelementy (magnez, cynk oraz witaminy C i E).

OVOFOSFOLIPIDY - powstają w ramach opatentowanej technologii wzbogacania jaj i innowacyjnej technologii izolacji fosfolipidów. Wzbogacone ovofosfolipidy mają szerszą paletę kwasów omega-3 w stosunku do zwykłych fosfolipidów z żóltka jaja kurzego. Zawierają 4 razy więcej kwasu tłuszczowego ALA (a-linolenowy), 3 razy wiecejkwasów tłuszczowych DHA (dokozaheksaenowy) oraz kwas EPA(elikozapentaenowy).

 

WSKAZANIA: 

Suplement diety - do stosowania jako uzupełnienie diety osób wymagajacych szczególnej dbałości o prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia. Ziele serdecznika i gryki oraz owoce głogu wspierają kondycję układu krwionośnego, w tym serca.

Składniki preparatu Ovobiovita® CorCordium wspomagają:
– prawidłową funkcję serca,
– wzmocnienie serca i naczyń krwionośnych
– rozszerzenie naczyń wieńcowych i mózgowych
– zwiększenie siły skurczowej mięśnia sercowego

Składniki preparatu Ovobiovita® CorCordium wpływają na:
– łagodzenie symptomów związanych z dolegliwościami ze strony układu krążenia
– obniżenie podwyższonego ciśnienia krwi

SPOSÓB UŻYCIA:

5 ml 1-2 razy dziennie. Wstrząsnąć przed odmierzeniem porcji. Spożywać po lekkim posiłku lub na czczo. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.

Rekomendowane są dwa dawkowania:

  • 5 ml: przy stosowaniu profilaktycznym. Dla przyspieszenia efektów działania profilaktycznego, można zastosować dwutygodniową dawkę w ilości 10ml dla uzyskania efektu zwiększonego nasycenia organizmu bioskładnikami zawartymi w preparacie.
  • 10 ml: przy wspomaganiu kuracji leczniczych lub w warunkach zwiększonego obciążenia organizmu, a także w jego wyczerpaniu lub nadmiernym osłabieniu (np. po chorobie lub ciężkiej terapii).
    Przy dawkowaniu odbiegającym od zaleceń, trudno jest ocenić działanie preparatu, jednak należy założyć, że efekty nie będą zgodne z tymi, które występują przy właściwym dawkowaniu.

W zależności od kondycji organizmu w momencie rozpoczęcia kuracji, efekt działania OVOBIOVITA® CorCordium odczuwalny jest po zastosowaniu od 1 do 2 butelek preparatu.

 

UWAGA:

Produkt przeznaczony dla osób doroslych. Kobiety w ciąży i karmiące piersią oraz osoby przyjmujące leki przed zastosowaniem produktu powinny zasięgnąć porady lekarskiej. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są ważne dla zdrowia. Zalecana dzienna porcja produktu jest niezbędna do uzyskania deklarowanych korzyści dla zdrowia.

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w oryginalnym opakowaniu w sposób niedostepny dla malych dzieci, w temperatirze <10 C, najlepiej w lodówce. Po otwarciu butelki spozyć w ciągu 4 tygodni.

 

Preparat Ovobiovita AdVitam jest oparty o unikatową technologię i recepturę opracowaną przez prof. dr hab. Tadeusza Trziskę oraz dra Henryka Różańskiego.

 

Twórcy preparatu

Twórcami preparatu OVOBIOVITA® są profesor Tadeusz Trziszka oraz doktor Henryk Różański. Receptura suplementów diety powstała w oparciu o ich wieloletnie badania i doświadczenia. Składniki preparatu dobrane zostały w sposób, który pozwala na kompleksowe wspomaganie i regenerację organizmu. Suplement OVOBIOVITA® jest jedynymi na rynku, który oddziałuje jednocześnie na mózg, serce i wątrobę.

Profesor Tadeusz Trziszka

Tadeusz Trziszka

Tadeusz Trziszka

Profesor zwyczajny w Katedrze Technologii Surowców Zwierzęcych i Zarządzania Jakością Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Ekspert w zakresie technologii drobiu i jaj, a w szczególności projektowania i technologii procesowych w przemyśle jajczarskim.

Prawdopodobnie jedyny polski naukowiec, którego prace doktorska i habilitacyjna dotyczyły kurzych jaj. Zajmuje się nimi od 35 lat. Wymyślił i prowadził jeden z największych w Polsce projektów badawczo-rozwojowych OVOCURA. Celem projektu było stworzenie nowej generacji surowca jajczarskiego, a także opracowanie technologii pozyskiwania substancji biologicznie aktywnych przeznaczonych do zastosowań nutraceutycznych i biomedycznych w profilaktyce i terapii chorób cywilizacyjnych. Badania prowadziło konsorcjum utworzone przez zespoły Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, będącego liderem projektu, oraz Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu. W projekcie brało udział 130 naukowców.

W wyniku realizacji projektu uzyskano łącznie 17 patentów, zgłoszeń patentowych i instrukcji technologicznych, opublikowano 36 oryginalnych prac twórczych oraz 58 artykułów naukowych i prezentacji na konferencjach. Niektóre z nich otrzymały prestiżowe nagrody, m.in. na: 40. Międzynarodowej Wystawie Wynalazków i Innowacji w Genewie czy Nagrodę Światowej Organizacji Własności Intelektualnej. Dokonania naukowców zyskały też najwyższe uznanie na świecie- przede wszystkim na innowacyjnych rynkach Japonii, Stanów Zjednoczonych czy Kanady.

Kierownik i uczestnik wielu projektów badawczych oraz edukacyjno- rozwojowych. Członek polskiego i światowych Towarzystw naukowych. Autor setek publikacji, podręczników i monografii. Autor wielu patentów i zgłoszeń patentowych. Laureat prestiżowych nagród.

W oparciu o koncepcję prof. Tadeusza Trziszki, Wrocławski Park Technologiczny S.A. utworzył klaster żywnościowo-biotechnologiczno-biomedycznego o nazwie NUTRIBIOMED. Klaster Ⓡ powstał w listopadzie 2007 roku. Jego ideą jest stworzenie mocnej pozycji Polski na światowym rynku suplementów diety, nutraceutyków oraz preparatów biomedycznych, opartych na naturalnych surowcach oraz na polskim know-how. W skład Klastra wchodzi 50 podmiotów, obejmujących branże: spożywczą, mięsną, kosmetyczną, chemiczną, farmaceutyczną, produkcję dodatków do pasz, wytwórstwo pasz i koncentratów, przetwórstwo jaj, weterynarię i gospodarkę odpadami.

Doktor Henryk Różański

Absolwent Uniwersytetu im. A. Mickiewicza w Poznaniu, doktor nauk biologicznych z zakresu medycyny. Dodatkowo odbył indywidualne studia z zakresu kryminalistyki na Wydziale Prawa i Administracji UAM w Poznaniu oraz medycyny sądowej w Katedrze i Zakładzie Medycyny Sądowej AM w Poznaniu. Wieloletni stypendysta szwajcarskiej Fundacji Büchnera.

Wykładowca w Europejskim Studium Psychologii Zwierząt i Wiedzy Praktycznej (ziołolecznictwo towaroznawstwo, farmakognozja, farmakologia, receptura), kierownik Laboratorium Biologii Przemysłowej i Eksperymentalnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Krośnie, kierownik Zakładu Towaroznawstwa PWSZ w Krośnie,

Wieloletni dyrektor Ośrodka Badawczo-Rozwojowego LNB Poland (Cargill), gdzie opracował blisko 100 pionierskich preparatów profilaktyczno-leczniczych (w proszku i płynie) dla zwierząt, które na polskim i zagranicznym rynku osiągnęły duży sukces.

Konsultant naukowy niemieckiej firmy Phytobiotics i dyrektor Działu Badawczego polskiej firmy Adifeed Sp. z o.o., dla której opracowuje nowatorskie receptury profilaktyczno-lecznicze i dietetyczne dla zwierząt, np. naturalne kokcydiostatyki, stymulatory wzrostu, preparaty przeciwbiegunkowe, konsultant naukowy licznych firm spożywczych, paszowych, kosmetycznych i farmaceutycznych.

Prezes Polskiego Towarzystwa Zielarzy i Fitoterapeutów w Krośnie, członek Polskiego Towarzystwa Medycyny Środowiskowej w Sosnowcu, członek Polskiego Towarzystwa Kosmetologów w Warszawie, członek Rady Naukowej czasopisma „Kosmetologia estetyczna” oraz Rady Naukowej firmy Bio Base Sp. z o.o. i firmy Technox Sp. z. o.o.,

Autor i współautor ok. 100 prac naukowych, z zakresu medycyny środowiskowej, toksykologii przemysłowej i środowiska, fitofarmakologii, chemotaksonomii, fitochemii, botaniki i fitotoksykologii. W ramach działalności w Fundacji Büchnera autor ponad 623 preparatów galenowych. Projektant wdrożonych fitobarier, sztucznych fitocenoz i podczyszczalni hydrofitycznych dla składowisk odpadów Autor ekspertyz i opinii naukowych o produktach leczniczych i suplementach, a także dokumentacji pozwalającej zarejestrować preparat w GIF lub GIS. Autor receptur i recenzji preparatów leczniczych, suplementów i wyrobów kosmetycznych, np. dla polskich i zagranicznych firm. Autor kilkudziesięciu wdrożonych do obrotu handlowego preparatów zootechnicznych i weterynaryjnych.

Od 1994 r prowadzi prace nad utworzeniem bazy szczegółowych informacji o ludowych lekach naturalnych rzadko stosowanych i zaniechanych .

Od 2010 r. prowadzi badania: „Rośliny lecznicze (fitoncydowe) zadrzewień śródpolnych wybranych rejonów nizinnych i górskich Polski i Szwajcarii”.

Przez 10 lat prowadził badania nad właściwościami przeciwnowotworowymi wybranych substancji roślinnych (alkaloidy benzofenantrydynowe, laktony, seskwiterpeny, kwasy fenolowe, kompleksy platynowo-galusowe i uracylowo-alkaloidowe). Efektem badań jest opracowanie szeregu preparatów o nazwie Onkostat, np. Onkostat 1974, Onkostat GAL, Onkostat GMAL – doustnych i pozajelitowych.

SKŁADNIKI:

melasa trzcinowa, fospfolipidy z żóltka jaj (ovofosfolipidy),cytrynian magnezu, kwas L-askorbinowy (witamina C), macerat z serdecznika 1:10, macerat z kłaczy i korzeni ruszczyka 1:10, macerat z owoców głogu 1:10, macerat z ziela gryki 1:10, macerat z nasion guarany -Paulinia cupana Kunth 1:10, olejek z liści miety pieprzowej - Mentha piperita, kwas bursztynowy, kwas galusowy, octan DL-alfa-tokoferylu, cytrynian cynku, selenian (VI)sodu.

Składniki aktywne Zawartość w 5 ml preparatu W zalecanej dziennej porcji produktu (10 ml)
Witaminy  
Witamina C (mg) 80 160 (200% RWS)
Witamina E (mg) 12 24 (200%)
Składniki mineralne  
Magnez (mg) 93,75 187,5 (50%)
Cynk (mg) 5 10 (100%)
Selen (μg) 55 110 (200%)
Składniki roślinne:  
Macerat z korzeni i kłączy ruszczyka kolczastego (g) 0,5 1,0
Macerat z owoców głogu 0,5 1,0
Macerat z ziela gryki 0,5 1,0
Macerat z ziela serdecznika (g) 0,5 1,0
Macerat z nasion guarany (g) 0,25 0,5
Olejek z liści mięty pieprzowej (mg) 25 50
Inne składniki:  
Ovofosfolipidy (mg) w tym:

 

cholina

Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (omega-3) w tym:

kwas alfa linolenowy (ALA)

kwas eikozapentaenowy (EPA)

kwas dekozaheksaenowy (DHA)

250

 

19

225

1

16

500

 

37

4410

2

32

Kwas bursztynowy (mg) 25 50
Kwas galusowy (mg) 25 50
Melasa (mg) 1375 2750

 

NIE ZAWIERA DODATKU BARWNIKÓW I AROMATÓW.

Producent: Technox sp. z o.o

Opakowanie: 250ml

Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki, mające uczulenie na jakikolwiek składnik produktu, kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.

BIOVITALIUM
Brak opini

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie,
dostosowanym do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,
że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie
zmiany ustawień dotyczących cookies.
Więcej szczegółów w "Informacja o Cookies"