DYSMUTAZA PONADTLENKOWA (Tetra Sod) 25 mg x 60...

DYSMUTAZA PONADTLENKOWA (Tetra Sod) 25 mg x 60 vege tabs - ALINESS

64,90 zł
Brutto

Dysmutaza ponadtlenkowa  (Tetra Sod) 25 mg

suplement diety

60 małych tabletek vege

Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 550,00 zł i uzyskaj 3.00% obniżki cen.
 

 

 

 

ANTYOKSYDACJA*

 

Składniki 1 tabletka (porcja dzienna)
liofilizowane morskie mikroalgi T.chuii. (TetraSOD®)   25 mg
- aktywność enzymu dysmutazy ponadtlenkowej 750 IU
Witamina C Quali®-C (kwas L-askorbinowy) 80 mg *(100%)

*RWS - dzienna referencyjna wartość spożycia dla dorosłych

Składniki: celuloza mikrokrystaliczna, Witamina C Quali®-C (Kwas L-askorbinowy), suszone mikroalgi Tetraselmis chui (TetraSOD®).

 

 

 

Zalecana porcja do spożycia w ciągu dnia niezbędna do uzyskania korzystnego działania produktu: 1 tabletka dziennie w trakcie posiłku. Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.

Produkt nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety.
Zaleca się stosowanie zbilansowanej diety i zdrowego trybu życia.

Zawiera nieznaczną ilość jodu.

Warunki przechowywania: Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.

 Zawartość: 60 małych tabletek

*Witamina C pomaga w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.

 

W wielu fizjologicznych procesach organizmów tlenowych powstają wolne rodniki (reaktywne formy tlenu - RFT). Tlen ulega stopniowej redukcji również pod wpływem czynników zewnętrznych: stosowanie leków, promieniowanie UV, wysoka temperatura,  palenie papierosów, przetworzona żywność.

O ile obecność reaktywnych form tlenu jest niezbędna w niektórych procesach wewnątrzkomórkowych  to zaburzenie równowagi pomiędzy produkcją wolnych rodników
i ich unieczynnianiem prowadzi do stanu stresu oksydacyjnego.

Organizm człowieka posiada naturalne mechanizmy obronne  przeciwko negatywnym skutkom działalności wolnych rodników, jednym z nich są enzymy komórkowe: dysmutaza ponadtlenkowa (SOD), katalaza (CAT), peroksydaza glutationowa (GPx) , wykorzystywane są również nieenzymatyczne zmiatacze wolnych rodników, m.in. witaminy C i E.

 

 

Suplement diety Aliness zawiera zarówno enzym dysmutazę ponadtlenkową (TetraSOD® jak i witaminę C (kwas L-askorbinowy) w wysokich dawkach.

 

Dysmutaza ponadtlenkowa (SOD z ang. SuperOxide Dismutase,) –  jest pierwszym
i kluczowym  enzymem bariery antyoksydacyjnej organizmu – katalizuje  dysmutację anionorodnika ponadtlenkowego przekształcając go w nadtlenek wodoru,

który z kolej redukowany jest do neutralnych produktów (wody i tlenu) przy udziale  katalazy i peroksydazy  glutationowej:

 

 

Mimo iż SOD występuje naturalnie w organizmie, jej  poziom wraz z wiekiem

zmniejsza się, co obniża zdolność do obrony przed szkodliwym wpływem wolnych rodników.

 

Dysmutaza ponadtlenkowa TetraSOD®  pochodzi z naturalnego źródła – są to suszone algi morskie Tetraselmis  chuii produkowane w opatentowanej technologii  zamkniętych bioreaktorów indukujących akumulację związków bioaktywnych (SOD).

 

 

 

 

TetraSOD® nie jest ekstraktem. Składnik ten wytwarzany jest z jednokomórkowej mikroalgi. Liofilizowana komórka staje się idealną naturalną kapsułką dla aktywnych składników, zapobiegając ich utlenianiu lub dalszej degradacji.

TetraSOD®  charakteryzuje się 30-krotnie większą aktywnością SOD niż
inne szczepy  fitoplanktonu morskiego.

 

 

 

TetraSOD® jest znakiem towarowym FITOPLANCTON MARINO, S.L

Quali® jest znakiem towarowym DSM

Producent:

Medicaline Konrad Malitka
Ostrówiec 150
05-480 Karczew

No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie,
dostosowanym do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,
że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie
zmiany ustawień dotyczących cookies.
Więcej szczegółów w "Informacja o Cookies"