ŻYWIENIE W CHOROBIE NOWOTWOROWEJ. RED. NAUK....

ŻYWIENIE W CHOROBIE NOWOTWOROWEJ. RED. NAUK. KRZYSZTOF JAN KOPER - PZWL

69,90 zł
Brutto

Nowoczesne kompendium wiedzy dotyczące postepowania dietetycznego u pacjentów poddawanych terapiom onkologicznym z uwzględnieniem obowiązujących wytycznych.

Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 550,00 zł i uzyskaj 3.00% obniżki cen.
 

 

W publikacji zaprezentowano zagadnienia dotyczące postępowania dietetycznego u pacjentów poddawanych terapiom onkologicznym. Autorami są praktycy, którzy na co dzień zajmują się opieką nad chorymi leczonymi onkologicznie.

W tym kompleksowym, specjalistycznym opracowaniu przedstawiono najważniejsze zagadnienia dotyczące żywienia w chorobie nowotworowej, m.in. rolę dietetyka, zasady racjonalnego odżywiania w chorobie nowotworowej, wpływ leczenia chirurgicznego i radioterapii na żywienie pacjentów, znaczenie diet w trakcie leczenia onkologicznego oraz wzbogacenie ich doustnymi suplementami pokarmowymi, mity i stereotypy żywieniowe.

Publikacja będzie przydatna dla pielęgniarek, dietetyków i innych członków zespołu terapeutycznego.

Wydawnictwo: PZWL

Rok wydania: 2021

Wydanie: I

Oprawa: Miękka

Liczba stron: 142

opis wydawcy

No reviews
Product added to wishlist
Product added to compare.

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie,
dostosowanym do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,
że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie
zmiany ustawień dotyczących cookies.
Więcej szczegółów w "Informacja o Cookies"