DIETA W CHOROBACH TRZUSTKI - CO JEŚĆ A CZEGO UNIKAĆ. DR MED. R.SINGER, W. EGGSTEIN, EVA-MARIA LANGE, E. SILBERZAHN - VITAL
130 przepisów na dania, które wzmocnią Twoją trzustkę.
Z tej książki dowiesz się, jak dzięki odżywianiu zregenerować i wspomóc pracę trzustki. Odkryjesz, co możesz jeść, a czego nie w przewlekłym czy ostrym zapaleniu trzustki, a także w problemach występujących po operacji trzustki. Poznasz, jakie są objawy chorej trzustki i otrzymasz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania.
Autorzy, lekarze, dietetycy i nauczyciele żywienia oferują wysokoenergetyczne przekąski, pożywne zupy i proste dania główne. Prezentują nowe odkrycia medycyny żywieniowej i udzielają rad, jak złagodzić objawy za pomocą indywidualnego jadłospisu. Prezentują ponad 130 przepisów na dobrze tolerowane dania. Najlepsza dieta, która zregeneruje i zadba o Twoją trzustkę.
Wydawnictwo: Vital
Rok wydania: 2021
Oprawa: Miękka
Liczba stron: 132