OLEJ Z NASION ROKITNIKA NIERAFINOWANY 50ml ESENT

OLEJ Z NASION ROKITNIKA NIERAFINOWANY 50ml ESENT

29,00 zł
Brutto

Olej z Rokitnika dedykowany jest skórze dojrzałej i problematycznej.

Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 550,00 zł i uzyskaj 3.00% obniżki cen.
 

OPIS

Metryka produktu Olej tłoczony na zimno, nierafinowany z nasion Rokitnika / Sea Buckthorn Seed Oil

Surowiec kosmetyczny / Raw material

INCL Hippophae Rhamnoides Seed Oil 

UWAGA OLEJ SILNIE BARWI SKÓRĘ, UBRANIA I WSZYSTKO WOKOŁO NA POMARYŃCZOWY KOLOR !!!

CAS 225234-03-7

Olej o kolorze pomarańczowym, pozyskiwany metodą tłoczenia na zimno nasion Rokitnika Zwyczajnego. W swym składzie zawiera :

kwas linolowy >50%, kwas oleinowy >20%, kwas palmitynowy >8%, kwas linolenowy >6%, kwas stearynowy >4%

 

Działanie.

 

Olej z Rokitnika dedykowany jest skórze dojrzałej i problematycznej  ( suchej , naczynkowej, z bliznami itp.) .Olej przede wszystkim ujędrnia i uelastycznia skórę ( tyczy się to również podskórnych naczynek krwionośnych). Wspomaga metabolizm komórkowy, przyspieszając procesy gojenia i regeneracji.

 

Stosowanie.

 

Olej zdecydowanie nie do stosowania bezpośrednio na skórze, zalecane stężenie w kosmetykach to 2-25%, najprościej rozpuścić go można w innym oleju bazowym (bądź maśle kosmetycznym), lub skwalanie. 

Uwaga olej może brudzić/barwic ubrania.

 

Pochodzenie.

Olej wyprodukowano w Polsce

 

Przechowywanie.

Optymalna temperatura przechowywania to 15oC , chronić przed światłem słonecznym.

No reviews

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie,
dostosowanym do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,
że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie
zmiany ustawień dotyczących cookies.
Więcej szczegółów w "Informacja o Cookies"