ADVITAM - " ODPORNOŚĆ ORGANIZMU " 250ml TECHNOX

OVOBIOVITA ADVITAM - " ODPORNOŚĆ ORGANIZMU " 250 ML - TECHNOX

189,00 zł
Brutto

Ovobiovita® AdVitam to nowoczesny suplementem diety, którego celem jest kompleksowe pobudzenie układu immunologicznego.

Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 550,00 zł i uzyskaj 3.00% obniżki cen.
 

Dbaj o odporność

Preparat jest unikatową recepturę opracowaną przez polskich naukowców prof. dra hab. Tadeusza Trziszkę oraz dra Henryka Różańskiego. Ovobiovita AdVitam wyróżnia się idealnie dopasowanymi, doskonale przyswajalnymi kompozycjami mikro i makroelementów, wzbogaconymi o ovofosfolipidy, które pozyskiwane są innowacyjną technologią izolacji ze wzbogaconych w kwasy z rodziny omega – 3 jaj kurzych.

Suplement diety nowej generacji łaczy działanie starannie wyselekcjonowanych składników roślinnych i fosfolipidów - pozyskanych w oparciu o opatentowaną i innowacyjną technologię z jaj kurzych (ovofosfolipidów).

Ovobiovita AdVitam zawiera cytroprotektory ( olejek z drzewka herbacianego, oleożywica z kłącza kurkumy, rozmaryn, cynk, mangan, selen, witaminy C i E), czyli substancje pomagające w ochronie komórek organizmu przed stresem oksydacyjnym, wywołanym m.in. przez wolne rodniki. Zawiera również inne starannie wyselekcjonowane preparaty roślinne, ovofosfolipidy (fosfolipidy pozyskane z żółtka jaj kurzych), makro i mikroelementy (magnez, cynk, mangan, molibden, jod, selen, oraz witaminy C i E).

OVOFOSFOLIPIDY - powstają w ramach opatentowanej technologii wzbogacania jaj i innowacyjnej technologii izolacji fosfolipidów. Wzbogacone ovofosfolipidy mają szerszą paletę kwasów omega-3 w stosunku do zwykłych fosfolipidów z żóltka jaja kurzego. Zawierają 4 razy więcej kwasu tłuszczowego ALA (a-linolenowy), 3 razy wiecejkwasów tłuszczowych DHA (dokozaheksaenowy) oraz kwas EPA(elikozapentaenowy).

Sprzyja biologicznej regeneracji

Bogactwo ovofosfolipidów, które są składnikiem wszystkich błon komórkowych, zapewnia integralność strukturalno-funkcjonalną tkanek, organów, układów narządów, a w rezultacie całego organizmu. Dzięki doskonałej synergii ovofosfolipdów z roślinami bogatymi w flawonoidy oraz witaminami Ovobiovita® AdVitam znacząco przyczynia się do pobudzenia układu odpornościowego. Ponadto poprzez hamowanie procesów zapalnych i obniżanie poziomu wolnych rodników, hamuje procesy mogące uszkadzać DNA oraz pobudza działania naprawcze organizmu na poziomie komórkowym.

Wzmacnia kości i koi nerwy

Zawarty w preparacie mangan przyczynia się do utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego, pomaga w utrzymaniu zdrowych kości i prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych. Ovobiovita® AdVitam dzięki zawartości olejku z liści mięty pieprzowej, bylicy estragonu, wyciągu z nasion kawy zielonej, dużej zawartości selenu, cynku i witaminy E chroni nasz organizm przed negatywnymi skutkami stresu, wspiera prawidłowe funkcjonowanie tarczycy oraz układu nerwowego.

WSKAZANIA: 

Uzupełnienie diety w okresie wmożonego stresu (obciążenie psychiczne) i obniżonej witalności organizmu. Mirra i kardamon pomagają w prawidłowym funkcjonowaniu układu nerwowego, a witamina C i rozmaryn przyczyniają się zmniejszeniu uczucia zmęczenia i znużenia. Szeroko  pojęta profilaktyka antynowotworowa.

Wskazania użycia

SPOSÓB UŻYCIA:

5 ml 1-2 razy dziennie. Wstrząsnąć przed odmierzeniem porcji. Spożywać po lekkim posiłku lub na czczo. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia.

Rekomendowane są dwa dawkowania:
5 ml: przy stosowaniu profilaktycznym. Dla przyspieszenia efektów działania profilaktycznego, można zastosować dwutygodniową dawkę w ilości 10 ml dla uzyskania efektu zwiększonego nasycenia organizmu bioskładnikami zawartymi w preparacie.
10 ml: przy wspomaganiu kuracji leczniczych lub w warunkach zwiększonego obciążenia organizmu, a także w jego wyczerpaniu lub nadmiernym osłabieniu (np. po chorobie lub ciężkiej terapii).
Przy dawkowaniu odbiegającym od zaleceń, trudno jest ocenić działanie preparatu, jednak należy założyć, że efekty nie będą zgodne z tymi, które występują przy właściwym dawkowaniu. W zależności od kondycji organizmu w momencie rozpoczęcia kuracji, efekt działania OVOBIOVITA® AdVitam odczuwalny jest po zastosowaniu od 1 do 2 butelek preparatu.

UWAGA:

Produkt przeznaczony dla osób doroslych. Kobiety w ciąży i karmiące piersią oraz osoby przyjmujące leki przed zastosowaniem produktu powinny zasięgnąć porady lekarskiej. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Zrównoważony sposób żywienia i zdrowy tryb życia są ważne dla zdrowia. Zalecana dzienna porcja produktu jest niezbędna do uzyskania deklarowanych korzyści dla zdrowia.

PRZECHOWYWANIE:

Przechowywać w oryginalnym opakowaniu w sposób niedostepny dla malych dzieci, w temperatirze <10 C, najlepiej w lodówce. Po otwarciu butelki spozyć w ciągu 4 tygodni.

Preparat Ovobiovita AdVitam jest oparty o unikatową technologię i recepturę opracowaną przez prof. dr hab. Tadeusza Trziskę oraz dra Henryka Różańskiego.

Twórcy preparatu

Twórcami preparatu OVOBIOVITA® są profesor Tadeusz Trziszka oraz doktor Henryk Różański. Receptura suplementów diety powstała w oparciu o ich wieloletnie badania i doświadczenia. Składniki preparatu dobrane zostały w sposób, który pozwala na kompleksowe wspomaganie i regenerację organizmu. Suplement OVOBIOVITA® jest jedynymi na rynku, który oddziałuje jednocześnie na mózg, serce i wątrobę.

Profesor Tadeusz Trziszka

Tadeusz Trziszka

Profesor zwyczajny w Katedrze Technologii Surowców Zwierzęcych i Zarządzania Jakością Wydziału Nauk o Żywności Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu. Ekspert w zakresie technologii drobiu i jaj, a w szczególności projektowania i technologii procesowych w przemyśle jajczarskim.

Prawdopodobnie jedyny polski naukowiec, którego prace doktorska i habilitacyjna dotyczyły kurzych jaj. Zajmuje się nimi od 35 lat. Wymyślił i prowadził jeden z największych w Polsce projektów badawczo-rozwojowych OVOCURA. Celem projektu było stworzenie nowej generacji surowca jajczarskiego, a także opracowanie technologii pozyskiwania substancji biologicznie aktywnych przeznaczonych do zastosowań nutraceutycznych i biomedycznych w profilaktyce i terapii chorób cywilizacyjnych. Badania prowadziło konsorcjum utworzone przez zespoły Uniwersytetu Przyrodniczego we Wrocławiu, będącego liderem projektu, oraz Uniwersytetu Medycznego im. Piastów Śląskich we Wrocławiu. W projekcie brało udział 130 naukowców.

W wyniku realizacji projektu uzyskano łącznie 17 patentów, zgłoszeń patentowych i instrukcji technologicznych, opublikowano 36 oryginalnych prac twórczych oraz 58 artykułów naukowych i prezentacji na konferencjach. Niektóre z nich otrzymały prestiżowe nagrody, m.in. na: 40. Międzynarodowej Wystawie Wynalazków i Innowacji w Genewie czy Nagrodę Światowej Organizacji Własności Intelektualnej. Dokonania naukowców zyskały też najwyższe uznanie na świecie- przede wszystkim na innowacyjnych rynkach Japonii, Stanów Zjednoczonych czy Kanady.

Kierownik i uczestnik wielu projektów badawczych oraz edukacyjno- rozwojowych. Członek polskiego i światowych Towarzystw naukowych. Autor setek publikacji, podręczników i monografii. Autor wielu patentów i zgłoszeń patentowych. Laureat prestiżowych nagród.

W oparciu o koncepcję prof. Tadeusza Trziszki, Wrocławski Park Technologiczny S.A. utworzył klaster żywnościowo-biotechnologiczno-biomedycznego o nazwie NUTRIBIOMED. Klaster Ⓡ powstał w listopadzie 2007 roku. Jego ideą jest stworzenie mocnej pozycji Polski na światowym rynku suplementów diety, nutraceutyków oraz preparatów biomedycznych, opartych na naturalnych surowcach oraz na polskim know-how. W skład Klastra wchodzi 50 podmiotów, obejmujących branże: spożywczą, mięsną, kosmetyczną, chemiczną, farmaceutyczną, produkcję dodatków do pasz, wytwórstwo pasz i koncentratów, przetwórstwo jaj, weterynarię i gospodarkę odpadami.

Doktor Henryk Różański

Absolwent Uniwersytetu im. A. Mickiewicza w Poznaniu, doktor nauk biologicznych z zakresu medycyny. Dodatkowo odbył indywidualne studia z zakresu kryminalistyki na Wydziale Prawa i Administracji UAM w Poznaniu oraz medycyny sądowej w Katedrze i Zakładzie Medycyny Sądowej AM w Poznaniu. Wieloletni stypendysta szwajcarskiej Fundacji Büchnera.

Wykładowca w Europejskim Studium Psychologii Zwierząt i Wiedzy Praktycznej (ziołolecznictwo towaroznawstwo, farmakognozja, farmakologia, receptura), kierownik Laboratorium Biologii Przemysłowej i Eksperymentalnej Państwowej Wyższej Szkoły Zawodowej w Krośnie, kierownik Zakładu Towaroznawstwa PWSZ w Krośnie,

Wieloletni dyrektor Ośrodka Badawczo-Rozwojowego LNB Poland (Cargill), gdzie opracował blisko 100 pionierskich preparatów profilaktyczno-leczniczych (w proszku i płynie) dla zwierząt, które na polskim i zagranicznym rynku osiągnęły duży sukces.

Konsultant naukowy niemieckiej firmy Phytobiotics i dyrektor Działu Badawczego polskiej firmy Adifeed Sp. z o.o., dla której opracowuje nowatorskie receptury profilaktyczno-lecznicze i dietetyczne dla zwierząt, np. naturalne kokcydiostatyki, stymulatory wzrostu, preparaty przeciwbiegunkowe, konsultant naukowy licznych firm spożywczych, paszowych, kosmetycznych i farmaceutycznych.

Prezes Polskiego Towarzystwa Zielarzy i Fitoterapeutów w Krośnie, członek Polskiego Towarzystwa Medycyny Środowiskowej w Sosnowcu, członek Polskiego Towarzystwa Kosmetologów w Warszawie, członek Rady Naukowej czasopisma „Kosmetologia estetyczna” oraz Rady Naukowej firmy Bio Base Sp. z o.o. i firmy Technox Sp. z. o.o.,

Autor i współautor ok. 100 prac naukowych, z zakresu medycyny środowiskowej, toksykologii przemysłowej i środowiska, fitofarmakologii, chemotaksonomii, fitochemii, botaniki i fitotoksykologii. W ramach działalności w Fundacji Büchnera autor ponad 623 preparatów galenowych. Projektant wdrożonych fitobarier, sztucznych fitocenoz i podczyszczalni hydrofitycznych dla składowisk odpadów Autor ekspertyz i opinii naukowych o produktach leczniczych i suplementach, a także dokumentacji pozwalającej zarejestrować preparat w GIF lub GIS. Autor receptur i recenzji preparatów leczniczych, suplementów i wyrobów kosmetycznych, np. dla polskich i zagranicznych firm. Autor kilkudziesięciu wdrożonych do obrotu handlowego preparatów zootechnicznych i weterynaryjnych.

Od 1994 r prowadzi prace nad utworzeniem bazy szczegółowych informacji o ludowych lekach naturalnych rzadko stosowanych i zaniechanych .

Od 2010 r. prowadzi badania: „Rośliny lecznicze (fitoncydowe) zadrzewień śródpolnych wybranych rejonów nizinnych i górskich Polski i Szwajcarii”.

Przez 10 lat prowadził badania nad właściwościami przeciwnowotworowymi wybranych substancji roślinnych (alkaloidy benzofenantrydynowe, laktony, seskwiterpeny, kwasy fenolowe, kompleksy platynowo-galusowe i uracylowo-alkaloidowe). Efektem badań jest opracowanie szeregu preparatów o nazwie Onkostat, np. Onkostat 1974, Onkostat GAL, Onkostat GMAL – doustnych i pozajelitowych.

SKŁADNIKI:

melasa trzcinowa, fospfolipidy z żóltka jaj (ovofosfolipidy), kwas L-askorbinowy (witamina C), macerat z liści rozmarynu lekarskiego 1:10, macerat z kory berberysu zwyczajnego 1:10, macerat z ziel bylicy estragon 1:10, macerat z żywicy balsamowca mirra 1:10, macerat z surowych (zielonych) nasion kawowca 1:0, oleożywica z kłącza ostryża długiego, kwas galusowy, olejek z igliwia cedru, olejek z liści drzewa herbacianego, octan DL-alfa-tokoferylu (witamina E), cytrynian cynku, olejek z liści mięty pieprzowej, olejek z liści eukaliptusa gałkowego, olejek z owoców kardamonu, siarczan manganu, jodan potasu, selenian (VI) sodu, molibdemian (VI) amonu.

Składniki aktywne Zawartość w 5 ml preparatu W zalecanej dziennej porcji produktu (10 ml)
Witaminy
Witamina C (mg) 80 160 (200% RWS)
Witamina E (mg) 12 24 (200%)
Składniki mineralne
Cynk (mg) 5 10 (100%)
Mangan (mg) 1 2 (100%)
Jod (μg) 75 150 (100%)
Selen (μg) 55 110 (200%)
Molibden (μg) 25 50 (100%)
Składniki roślinne
Macerat z liści rozmarynu (g) 0,5 1,0
Macerat z kory berberysu (g) 0,5 1,0
Macerat z ziela bylicy estragon (g) 0,5 1,0
Macerat z mirry (g) 0,5 1,0
Macerat z zielonych nasion kawy (g) 0,5 1,0
Oleożywica z kłączy kurkumy (mg) 50 100
Olejek cedrowy (mg) 25 50
Olejek z drzewka herbacianego (mg) 25 50
Olejek z liści mięty pieprzowej (mg) 5 10
Olejek z liści eukaliptusa (mg) 5 10
Olejek z owoców kardamonu (mg) 5 10
Inne składniki
Melasa (mg) 1750 3500
Ovofosfolipidy (mg) w tym:
cholina
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone (omega-3) w tym:
kwas alfa linolenowy (ALA)
kwas eikozapentaenowy (EPA)
kwas dekozaheksaenowy (DHA)
500
37
44

10
4
32
1000
74
88

20
8
64
Kwas galusowy (mg) 50 100

NIE ZAWIERA DODATKU BARWNIKÓW I AROMATÓW.

Opakowanie: 250ml

Producent: Technox sp. z o.o

Informacja: Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety i zdrowego trybu życia. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Przechowywać w ciemnym i suchym miejscu w temperaturze pokojowej, w sposób niedostępny dla małych dzieci. Osoby przyjmujące leki, mające uczulenie na jakikolwiek składnik produktu, kobiety w ciąży, karmiące piersią oraz dzieci przed użyciem powinny skonsultować się z lekarzem lub farmaceutą.

No reviews

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie,
dostosowanym do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,
że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie
zmiany ustawień dotyczących cookies.
Więcej szczegółów w "Informacja o Cookies"