CYNK Z MIEDZIĄ ( OPTIZINC ) 30 mg, 100 kaps. - NOW FOODS

CYNK Z MIEDZIĄ ( L-OPTIZINC 30MG ) 100 VEGE KAPS. - NOW FOODS

41,00 zł
Brutto

Kompleks l-optizinc pozytywnie wpływa na działanie wielu narządów i układów, podnosi odporność organizmu, pomaga zachować dobry stan psychiczny, poprawia kondycję włosów, skóry i paznokci.

Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 550,00 zł i uzyskaj 3.00% obniżki cen.
 

L- OptiZinc® 30 mg – chelat cynku i miedzi – 100 vege kaps

suplement diety

  • wysoka biodostępność
  • wysoka zawartość cynku – 30 mg
  • zawiera chelat miedzi

NOW® L-OptiZinc® zawiera związek chelatowy cynku w postaci pochodnej aminokwasowej metioninowej oraz związek chelatowy miedzi w postaci L-asparaginianu. Cynk pomaga w utrzymaniu prawidłowej równowagi kwasowo-zasadowej, metabolizmu węglowodanów, funkcji poznawczych, prawidłowej syntezie DNA, płodności i funkcji rozrodczych. Przyczynia się do prawidłowego metabolizmu makroskładników odżywczych, kwasów tłuszczowych, witaminy A. Wspiera prawidłową syntezę białka, funkcjonowanie układu odpornościowego, utrzymanie zdrowych kości, prawidłowego poziomu testosteronu we krwi, prawidłowego procesu widzenia, błon śluzowych, zdrowej skóry, włosów i paznokci. Bierze udział w procesie podziału komórek. Miedź pomaga w utrzymaniu prawidłowego stanu – tkanek łącznych, funkcjonowania układu nerwowego; pigmentacji włosów i skóry; funkcjonowania układu odpornościowego i metabolizmu energetycznego; transportu żelaza w organizmie i ochrony komórek przed stresem oksydacyjnym.

Produkt wytworzony w standardzie GMP. Dla zachowania bezpieczeństwa i satysfakcji swoich klientów NOW Foods stosuje surowce jakości farmakopealnej a ich dostawcy są regularnie kontrolowani.

L-OptiZinc® jest zarejestrowanym znakiem towarowym InterHealth Nutraceuticals Inc.

Zawartość: 100 kapsułek wegetariańskich
Dzienne spożycie: 1 kapsułka
Opakowanie starcza na: 100 dni
Masa netto: 50 g

Składniki

Materiał kapsułki – pochodna celulozy; subst. wypełniająca – mączka ryżowa; forma chemiczna cynku – siarczan mono-L-metioniny cynku; forma chemiczna miedzi: L-asparaginian miedzi; subst. przeciwzbrylająca – kwas stearynowy.

W procesie produkcji nie użyto alergenów i składników: pszenicy, glutenu, soi, mleka, jajek, ryb, skorupiaków. Wyprodukowano w zakładzie stosującym zasady dobrej praktyki wytwarzania (GMP), w którym przetwarza się składniki innych preparatów zawierające te alergeny.

Wartość odżywcza Zalecana do spożycia dzienna porcja:
1 kapsułka
% RWS
Cynk (siarczan mono-L-metioniny) (chelat) 30 mg 300%
Miedź (L-asparaginian) (chelat) 0,3 mg 30%


* Procent dziennej wartości odpowiada diecie 2 000 kalorii.
† – Dzienna wartość nie została określona.

Sposób użycia

Przyjmować 1 kapsułkę dziennie, najlepiej przy posiłku.

Nie należy przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania się i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Przechowywanie

Przechowywać w temperaturze pokojowej, w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym oryginalnym opakowaniu, w sposób niedostępny dla małych dzieci.

Ostrzeżenie

Produkt przeznaczony do stosowania przez osoby dorosłe. Kobiety w ciąży, karmiące oraz osoby przyjmujące leki lub mające schorzenia powinny skonsultować się z lekarzem.

Uwaga

W produkcie mogą wystąpić naturalne różnice koloru.

Producent: NOW Foods, 395 S. Glen Ellyn Road, Bloomingdale, IL 60108, USA.

No reviews

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie,
dostosowanym do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,
że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie
zmiany ustawień dotyczących cookies.
Więcej szczegółów w "Informacja o Cookies"