GALGANT PROSZEK Z KORZENIA 100g HILDEGARDA

GALGANT PROSZEK Z KORZENIA 100g HILDEGARDA JURA

43,00 zł
Brutto

Siekany korzeń galgantu (łac. Alpinia officinarum) jest ważną i cenną przyprawą, która według św. Hildegardy z Bingen powinna być spożywana każdego dnia.

Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 550,00 zł i uzyskaj 3.00% obniżki cen.
 

Galgant (łac. Alpinia officinarum) - Siekany korzeń galgantu
Hildegardowa przyprawa

Św. Hildegarda mówi: Kto cierpi na bóle i komu zagraża osłabienie krążenia krwi [omdlenie], niech natychmiast zje wystarczającą ilość galgantu i mu się polepszy.”
oraz
Kto wskutek złych soków odczuwa bóle w plecach lub w boku, ten powinien zagotować galgant w winie i często pić ten gorący napój, a ból ustanie, bowiem ten ból pochodzący od zimnych soków zostanie przepędzony za sprawą żaru galgantu w rozgrzanym winie.”
Więcej informacji: 
„Physica” dzieło św. Hildegardy z Bingen.

„…galgant (…) odznacza się szerokim zakresem działania…“ św. Hildegarda z Bingen

. Jest intensywna i dość ostra w smaku. Najczęściej dodawana jest więc w szczyptach do posiłków (śniadaniowych, obiadowych, kolacyjnych, a także deserów, pieczywa, ciast i ciasteczek).


Produkt bezglutenowy

Składniki: 100% siekany korzeń galgantu.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.

Producent: JURA, 78464 Konstanz, Niemcy.
Numer partii / Najlepiej spożyć przed: data na opakowaniu.

Wyłączny dystrybutor: 
Polskie Centrum św. Hildegardy ® dr Alfreda Walkowska, 59-220 Legnica, Polska.

JURA
No reviews

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie,
dostosowanym do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,
że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie
zmiany ustawień dotyczących cookies.
Więcej szczegółów w "Informacja o Cookies"