LECZENIE ŻYWIENIEM. ŹRÓDŁO ŻYCIA I ZDROWIA. LEK. MED. JADWIGA KEMPISTY , LEK. MED. URSZULA CHORZĘPA - SUN & FOOD
Książka zawiera mnóstwo porad dotyczących prawidłowego odżywiania, przeplecione przepisami oraz mnóstwem poręcznych wiadomości.
Książka "Leczenie żywieniem"
Autorki niniejszej książki są lekarzami z ponad 40-letnią praktyką.Spis treści:
rozdział 1 - Ogólne zasady żywienia
rozdział 2 - Przewód pokarmowy
rozdział 3 - Zegar biologiczny człowieka
rozdział 4 - Technika jedzenia
rozdział 5 - Łączenie pokarmów
rozdział 6 - Nieprawidłowe nawyki żywieniowe
rozdział 7 - Odbudowa przewodu pokarmowego
rozdział 8 - Estrogeny
rozdział 9 - Odżywianie w otyłości
rozdział 10 - Choroba wrzodowa żołądka
rozdział 11 - Kalorie czy energia?
rozdział 12 - Leczenie chlorofilem
rozdział 13 - Makro i mikroelementy
rozdział 14 - Medycyna ziarna
rozdział 15 - Leczenie akupunkturą
rozdział 16 - Akupresura
rozdział 17 - Kalendarz żywieniowy dla europy środkowej
rozdział 18 - Płyny uzupełniające
rozdział 19 - Cholesterol
rozdział 20 - Poznaj swój organizm i zaufaj mu
rozdział 21 - Prawdy i mity
rozdział 22 - Parę uwag na temat trawienia
rozdział 23 - Kilka uwag o kuchni
rozdział 24 - Badania naukowe - czy medycyna przyszłości?
rozdział 25 - Epigenetyka - nowe informacje na temat odżywiania
rozdział 26 - Neurogastroenterologia
rozdział 27 - Terroryzm dietetyczny
rozdział 28 - Proste i skuteczne
rozdział 29 - Przepisy na słodycze
Wydawnictwo: Sun and Food sp. z o.o.
Rok wydania: 2019
Oprawa: Miękka
Ilość stron: 212