MUMIO. SEKRETY GÓRSKIEGO BALSAMU. IWAN NIEUMYWAKIN

MUMIO. SEKRETY GÓRSKIEGO BALSAMU. IWAN NIEUMYWAKIN, HATRIGRAM - HARTIGRAM

22,00 zł
Brutto

Od starożytności zapiski wspominały o tajemniczej smolistej substancji, która wyciekała ze szczelin skalnych w wysokich górach w wielu miejscach świata.

Utwórz konto i dołącz do naszego programu rabatowego. Wydaj conajmniej 550,00 zł i uzyskaj 3.00% obniżki cen.
 

 

Przypisywano jej niesamowite wprost właściwości zdrowotne. Pisała o niej większość starożytnych lekarzy, którzy położyli podwaliny pod rozwój medycyny. Począwszy od dawnych tybetańskich zapisków, przez związane z farmacją wzmianki Arystotelesa, aż do traktatów Awicenny podkreślano wszechstronność tego środka. Czym jest ta obecna pod wieloma nazwami substancja? Środek ten nazywany był górskim woskiem, balsamem góry, krwią góry, smołą górską, potem skały. Występuje też u nas często pod nazwą Shilajit. Jakie jest jej pochodzenie i skład? Co mówi o niej współczesna nauka? Po przeczytaniu tej książki będziesz wiedział więcej o składzie i tajemniczym pochodzeniu mumio. Poznasz również niechlubny, związany z Egiptem, rozdział tej opowieści. Lecz przede wszystkim książka ta stanowi źródło wielu przepisów wykorzystania mumio w profilaktyce i leczeniu mnóstwa przypadłości. Iwan Nieumywakin opowiada o używaniu mumio w lecznictwie ludowym od najdawniejszych czasów oraz przedstawia historię radzieckich badań nad tym zagadkowym, lecz coraz bardziej popularnym środkiem.

Wydawnictwo:  HARTIGRAM
Rok wydania: 2018
Oprawa: miękka
Liczba stron: 120
No reviews

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również:

Product added to wishlist
Product added to compare.

Ważne: Strona wykorzystuje pliki cookies.
W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie,
dostosowanym do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza,
że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie
zmiany ustawień dotyczących cookies.
Więcej szczegółów w "Informacja o Cookies"