OLIWA. RÓŻNE RODZAJE OLIWY I JEJ ZASTOSOWANIA. TINA I GARETH LOFTHOUSE - K.E. LIBER
Oliwa już od czasów starożytnych, kiedy po raz pierwszy została wytłoczona w krajach basenu Morza Śródziemnego, pozostaje jednym z najcenniejszych naturalnych produktów.
W niniejszej książce znaleźć można wszelkie informacje potrzebne do wykorzystania licznych kulinarnych i zdrowotnych zalet oliwy. Poczynając od tajników wyboru odpowiedniej odmiany oliwy, po jej zastosowania w pielęgnacji urody i leczeniu schorzeń. ''Oliwa'' odkrywa przed czytelnikami zaskakująca uniwersalność tego produktu, prezentując dokładny przegląd dostępnych gatunków oliwy oraz liczne sposoby ich wykorzystania. Książka wyjaśnia, dlaczego ten zielonozłocisty ekstrakt z gorzkich owoców drzewa oliwnego jest od tak dawna ceniony na całym świecie. Książka zawiera także smakowite przepisy kulinarne.
Wydawnictwo: K.E. Liber
Rok wydania: 2008
Liczba stron: 160
Oprawa: Miękka