Obniżka! ZESTAW JOGURTOWNICA + JOGURT L+ BAKTERIE SASZETKA KEMPISTY Zobacz większe

ZESTAW : JOGURTOWNICA + SASZETKA BAKTERII JOGURT L+ KEMPISTY

Nowy produkt

ZESTAW JOGURTOWNICA + JOGURT L+

Jogurtownica EasiYo jest prostym w użyciu urządzeniem do domowej produkcji jogurtu, kefiru lub kwaśnego mleka.

Jogurtownica koloru BIAŁEGO

+

JOGURT L+ BAKTERIE SASZETKA KEMPISTY

Zawiera kultury bakterii :

Lactococcus acidophilus

Bifidobakterium lactis

Streptococcus thermophilus

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

120,00 zł brutto

-8,00 zł

128,00 zł brutto

zamiast 128,00 zł

Więcej informacji

Jogurtownica: KOLOR BIAŁY

Składa się z trzech części:

  1. dużego, zewnętrznego pojemnika z przykrywką
  2. wewnętrznego litrowego pojemnika z przykrywką
  3. czerwonej wkładki (przegródki)
Sposób przygotowywania jogurtu/ kefiru/ kwaśnego mleka:
1. Podgrzewamy 1 litr mleka ( nie UHT ) do temp.80˚C ( do pojawienia się kożuszka.
2. Studzimy mleko do temperatury 42 ˚C (zdatne do picia)
3. Przelewamy mleko do wewnętrznego litrowego pojemnika, wsypujemy zawartość jednej saszetki, dokładnie mieszamy ( drewnianą łyżką ) i zakręcamy przykrywkę.
4. Wkładamy czerwoną wkładkę do dużego pojemnika, stroną z napisem”side up” do góry i delikatnie dociskamy aż się zatrzyma ( na górnym wewnętrznym rowku)
Uwaga: przy pierwszym otwarciu jogurtownicy, wkładka znajduje się dokładnie na właściwej pozycji. Wkładka ta kontroluje ciepło potrzebne do aktywowania wszystkich korzystnych bakterii kwasu mlekowego.
5. Wlewamy gorącą wodę ( ok 55 stopni ) do pojemnika do górnej granicy wkładki (nie wyżej!).
6. Wstawiamy pojemnik z mlekiem i bakteriami do dużego pojemnika, zakręcamy i pozostawiamy do skwaszenia. Kwaszenie pierwsze trwa do 12 godzin. Następne kwaszenie już z zaczynu 5-8 godzin.
Im dłużej trwa, tym mocniejszy będzie smak i kwaśność jogurtu/ kefiru/ kwaśnego mleka.
Podczas fermentacji należy unikać wstrząsów naczynia.
7. Po skwaszeniu wyjmujemy wewnętrzny pojemnik, otwieramy i wstawiamy do lodówki ( po 3 godzinach zamykamy pojemnik ).
Zewnętrzny pojemnik należy po użyciu przetrzeć wilgotną szmatką. Produkty mogą być przechowywane w lodówce do 7 dni. Tak przygotowany produkt nadaje się do spożycia, ale stanowi również źródło bakterii do następnego przetwarzania. Na każdy litr nowo przygotowanego mleka dajemy 4 łyżki stołowe z poprzednio wytworzonego produktu.
Rozmnażanie można powtarzać wielokrotnie, aż do chwili gdy jogurt/ kefir/ kwaśne mleko straci swoje właściwości-konsystencję, zapach. Oznacza to, że należy zaszczepić kulturę bakterii z nowej saszetki.
Producent: EASIYO NOWA ZELANDIA

+

JOGURT L+ BAKTERIE SASZETKA KEMPISTY

Oprócz tego, ze jogurt L + ma korzystne działanie na przewód pokarmowy: poprawa trawienia i wchłaniania pokarmów, lepsza perystaltyka jelit, wytwarzane przez bakterie substancje takie jak m.i.n.kwas mlekowy powodują zwalczanie szkodliwych bakterii, grzybów, przeciwdziałając zakażeniom i stanom zapalnym.

Poleca się przy:

- zaburzeniach trawienia i przyswajania

- zakażeniach Helicobacter pylori

- grzybicy przewodu pokarmowego

- wzdęciach

- zgadze

- wrzodach żołądka i dwunastnicy

- skłonności do biegunek

- zaparciach

- po kuracji antybiotykowej

- w chorobach przewlekłych

- przy długotrwałym stosowaniu leków

- w celu wzmocnienia odporności

- przy przewlekłym stresie

- w alergiach

- dla osób uprawiających sport

Kwas mlekowy i żywe kultury bakterii przywracają prawidłową florę bakteryjną przewodu pokarmowego oraz jego pH (kwasowość). Zawiera dużą ilość witamin m.i.n. A, B₂, B₁₂, K₂. Witamina B₂ to typowa witamina młodości. Witamina B₂, bierze udział w tworzeniu czerwonych krwinek i wzmacnia układ nerwowy. 

ZALETY DOMOWEGO JOGURTU

Składniki mineralne to m.i.n. duża ilość wapnia organicznego. 

Wapń bierze udział w ponad 300 reakcjach zachodzących w naszym organiźmie, a jego niedobór jest w Polsce bardzo często spotykany.

Ponieważ bakterie rozkładają laktozę, produkt może być spożywany przez osoby z nietolerancją laktozy.

Nie zawiera glutenu.

Wzmacnia paznokcie i włosy.

Ma duże zastosowanie w kosmetyce –można stosować także zewnętrznie np.przy rozstępach skórnych.

Nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie.

Nie zawiera cukru, zagęszczaczy ani żadnych dodatków chemicznych.

Z NASZEGO JOGURTU MOŻNA TEŻ ROBIĆ SER. Wówczas zarówno ser jak i serwatka nadają się do spożycia oraz celów kosmetycznych.

Produkt nie jest wysyłany w Piątki, ze względu na długi czas dostawy (weekend). Optymalne warunki przechowywania produktu to około 4oC.

Zawartość

  • Szybki podgląd
    29,00 zł Oczekiwanie na dostawę
    1 x

    Ze względu na bogaty i różnorodny skład bakteryjny jest najbardziej uniwersalny i odpowiedni dla wszystkich grup wiekowych. Różne grupy bakterii wspierają się nawzajem w korzystnym działaniu na nasz organizm. Polecany na początek w celu odbudowy flory bakteryjnej przewodu pokarmowego oraz później na zmianę z innymi produktami jako kontynuacja kuracji.

    29,00 zł
    Dodaj do koszyka Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • Szybki podgląd
    99,00 zł 149,00 zł W magazynie
    1 x

    Jogurtownica EasiYo jest prostym w użyciu urządzeniem do domowej produkcji jogurtu, kefiru lub kwaśnego mleka. Składa się z trzech cząści: dużego, zewnętrznego pojemnika z przykrywką wewnętrznego litrowego pojemnika z przykrywką czerwonej wkładki (przegródki)

    99,00 zł 149,00 zł
    Obniżka!
    W magazynie

Opinie

Napisz opinię

ZESTAW : JOGURTOWNICA + SASZETKA BAKTERII JOGURT L+ KEMPISTY

ZESTAW : JOGURTOWNICA + SASZETKA BAKTERII JOGURT L+ KEMPISTY

ZESTAW JOGURTOWNICA + JOGURT L+

Jogurtownica EasiYo jest prostym w użyciu urządzeniem do domowej produkcji jogurtu, kefiru lub kwaśnego mleka.

Jogurtownica koloru BIAŁEGO

+

JOGURT L+ BAKTERIE SASZETKA KEMPISTY

Zawiera kultury bakterii :

Lactococcus acidophilus

Bifidobakterium lactis

Streptococcus thermophilus

Produkty powiązane

12 innych produktów w tej samej kategorii: