Informacje

Najczęściej kupowane

Promocje

Nowe produkty

PRODUKTY PSZCZELE Jest 6 produktów.

Pokazuje 1 - 6 z 6 elementów
  • Szybki podgląd
    19,50 zł W magazynie

    PROPOLIS - etanolowy ekstrakt 10% Działa przeciwdrobnoustrojowo oraz miejscowo znieczulająco. Szczególnie cenne jest jego działanie na bakterie i grzyby chorobotwórcze decydują o tym przede wszystkim zawarte w nim flawonoidy oraz estry aromatyczne. Do drobnoustrojów wysoce wrażliwych na wyciągi propolisu zaliczamy:gronkowce, paciorkowce, mikrokoki,...

    19,50 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    32,50 zł W magazynie

    Żywiczno - balsamiczna substancja zbierana przez pszczoły z pączków roślin (głównie osiki, topoli, brzozy, sosny, jaworu, kasztanowca, słonecznika) i przenoszoną do ula w celu wypełnienia wszelkich szczelin i otworów, bogata w związki biologicznie czynne.

    32,50 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    27,70 zł W magazynie

    Mleczko pszczele to substancja niezwykle złożona wydzielana przez gruczoły gardzielowe młodych pszczół. Dotychczas stwierdzono w nim 120 substancji chemicznych i biopierwiastków.

    27,70 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    42,30 zł Oczekiwanie na dostawę

    Pierzga to zmagazynowany przez pszczoły w plastrze pyłek kwiatowy. Pszczoły po przyniesieniu pyłku do ula układają go warstwami w komórkach, dodają wydzielinę gruczołów ślinowych, dopełniają komórki miodem i zasklepiają woskiem. W warunkach beztlenowych mieszanina pyłku, miodu i śliny pszczół ulega fermentacji mlekowej, co powoduje jej konserwacje.

    42,30 zł
    Dodaj do koszyka Więcej
    Oczekiwanie na dostawę
  • Szybki podgląd
    18,90 zł W magazynie

    Zebrany z kwiatów roślin i drzew, wymieszany przez pszczoły z niewielką ilością śliny lub nektaru i w postaci obnóży przenoszony do ula w koszyczkach znajdujących się na tylnej parze nóg. Barwa pyłku, od jasnożółtej do czarnej, jest uzależniona od rośliny z której pochodzi. 

    18,90 zł
    W magazynie
  • Szybki podgląd
    49,00 zł W magazynie

    Pierzga to zmagazynowany przez pszczoły w plastrze pyłek kwiatowy. Pszczoły po przyniesieniu pyłku do ula układają go warstwami w komórkach, dodają wydzielinę gruczołów ślinowych, dopełniają komórki miodem i zasklepiają woskiem. W warunkach beztlenowych mieszanina pyłku, miodu i śliny pszczół ulega fermentacji mlekowej, co powoduje jej konserwacje.

    49,00 zł
    W magazynie
Pokazuje 1 - 6 z 6 elementów